Q-Park klaar met bumperklevers in parkeergarages: hou op met die ongein

UTRECHT - Parkeergarage-exploitant Q-Park waarschuwt bumperklevers die gratis de parkeergarages proberen uit te komen. Het bedrijf heeft zo'n 15.000 keer per jaar te maken met het zogenoemde treintjerijden, schrijft de Volkskrant. Volgens de directeur van Q-Park is het levensgevaarlijk.
Q-Park, dat in Utrecht de parkeergarages La Vie en Galgenwaard beheert, vocht afgelopen anderhalf jaar zeker veertien rechtszaken uit met betrapte treintjerijders. Bijvoorbeeld met een bestuurder van een Ford Fiësta die driemaal zonder te betalen parkeergarage La Vie verliet, aldus de krant.

FILMPJES

Op YouTube staan verschillende
waarop bumperklevers laten laten zien hoe ze gratis parkeren. Ze rijden heel dicht op hun voorganger en geven direct nadat die door de slagboom rijdt gas.
Het gaat niet altijd goed. In de Volkskrant vertelt een veiligheidsfunctionaris van Q-Park over een situatie waarbij een Audi vlak achter een Renault door de poortjes wil, maar niet snel genoeg is en de volledige slagboom uit de grond trekt.

LEVENSGEVAARLIJK

Het gaat Q-Park niet om het misgelopen parkeergeld, maar om het levensgevaar. Tot doden of gewonden heeft het treintjerijden tot nu toe niet geleid, maar directeur Marc van Haasteren maakt zich zorgen. "We hebben een aantal narrow escapes gezien van mensen die bij de uitgang van de garage opzij moesten springen om aanstormende auto's te ontwijken. Hou op met die ongein."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.