RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wijn nekt directeur Spoorwegmuseum

1/2
UTRECHT -

Directeur Marten Foppen van het Spoorwegmuseum is onder meer geschorst omdat hij wijnleveringen zou hebben toegekend aan zijn vrouw, die eigenares is van een wijnhandel. Dat melden meerdere bronnen aan RTV Utrecht.

De Raad van Toezicht startte een paar weken geleden een onderzoek naar Foppen. Vanuit het museum was er een klokkenluider die vraagtekens zette bij het handelen van de directeur. Hij trok de wijnhandel van zijn vrouw voor om drank te leveren aan het museum. Welke andere zaken er precies speelden is nog niet duidelijk.


ZORGVULDIGE PROCEDURE

De Raad van Toezicht wil niet inhoudelijk op de verdenking ingaan. "Ik ga helemaal niets zeggen over de inhoud. Wij willen de hele procedure zorgvuldig afronden en daarna de bevindingen bekendmaken", zegt Raymon Salet woordvoerder van de Raad van Toezicht.

De beslissing om Foppen te schorsen is gemaakt op basis van voorlopige conclusies, want het onderzoek naar hem is nog niet afgerond. De Raad van Toezicht spreekt van een vertrouwensbreuk.


VERTROUWENSBREUK

Het is uitgesloten dat Foppen naar het museum terugkeert: "Er is een vertrouwensbreuk ontstaan, dat is voor nu de kern van wat er aan de hand is. Het is van dien aard dat er voor de directeur geen toekomst bij het museum meer is."

Zondagavond werd bekend dat Foppen per direct is geschorst. Het onderzoek naar de directeur wordt gedaan door een extern bureau. Het museum kan aangifte doen als de bevindingen daartoe aanleiding geven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -