RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Madurodam bouwt nieuwe Prinses Beatrixsluis

1/2
NIEUWEGEIN -

Rijkswaterstaat werkt nog tot 2019 aan de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein, maar een miniatuurversie van de vernieuwde sluis is vanaf deze zomer al te zien in miniatuurstad Madurodam in Den Haag.

De oude miniatuurversie dateert uit 1972 en werd in 2006 voor het laatst aangepast. Doel is dat de maquette straks overeenkomt met de daadwerkelijke situatie zoals die in 2019 in Nieuwegein te zien is.

Behalve de toevoeging van de 3e kolk, wordt de miniatuurversie ook in ere hersteld. Zo verdwijnen de niet-oorspronkelijke elementen zoals de loopbrug en het bediengebouw en krijgen de witte sluiswachterswoningen juist een plek op de maquette.

Madurodam past de maquettes aan vanwege de educatieve waarde. Rijkswaterstaat vindt het daarom belangrijk dat ze actueel zijn. Als alles volgens planning verloopt, moet de vernieuwde miniatuurversie vanaf deze zomer te zien zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -