RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Panda-update: Vrachtwagen klaargemaakt om panda's op te halen

1/3
RHENEN - Twee grote hoofden van reuzenpanda's Wu Weng en Xing Ya sieren sinds vandaag de vrachtwagen die de twee panda's woensdag naar Ouwehands Dierenpark brengt. De truck is speciaal bestickerd voor de bijzondere rit van Schiphol naar Rhenen.

De reis van het vliegveld naar de dierentuin is tot in de puntjes georganiseerd, vertelt chauffeur Marco de Krey. Trots is hij ook dat hij de twee dieren mag vervoeren. "Niet heel veel mensen hebben panda's ooit vervoerd. Dus ik vind het leuk dat ik het mag gaan doen."


VOORBEREIDING

Marco heeft alvast een rondje gemaakt om zeker te zijn dat alles goed gaat. "De bedoeling is dat we door het centrum van Rhenen rijden. Ik wilde even zeker zijn dat er geen obstakels zijn, maar het is makkelijk te doen hoor!"

De panda's komen in speciale kisten aan op Schiphol. Die staan al weken in China om de twee beren te laten wennen. Ook in het vliegtuig en in de vrachtwagen blijven ze in die kisten.


UIEN

Marco begon ooit met het vervoer van uien naar Duitsland. "Dit is natuurlijk iets heel anders. Ter voorbereiding ben ik een paar keer naar Ouwehands geweest en naar KLM. Er staat wel veel druk op, want dit moet goed gaan."

Ook vervoersbedrijf Jan de Rijk neemt alle maatregelen. De vrachtwagen is maar twee jaar oud. "Qua techniek maak ik me geen zorgen." Maar er is uiteindelijk maar ťťn iemand die het echte werk moet doen en dat is Marco de Krey.

"Maar ik heb geen zenuwen hoor", zegt hij lachend, "nu nog niet althans."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht