Provincie voelt niets voor terugdraaien verbreding A27

PROVINCIE UTRECHT - Een meerderheid van de Provinciale Staten wil niet dat de verbreding van de A27 bij Amelisweerd ter discussie komt in Den Haag tijdens de formatiebesprekingen. De SP had hiertoe opgeroepen. De motie werd met 18 stemmen voor en 28 stemmen tegen verworpen.
De SP riep de onderhandelaars op om recht te doen aan het verzet tegen de verbreding van de snelweg. De socialisten vinden dat het geld voor de verbreding beter kan worden gestopt in het openbaar vervoer en het ondertunnelen van de Noordelijke Randweg Utrecht.

LAF

Fractievoorzitter Ad Meijer van de SP in de provincie baalt ervan dat er geen meerderheid is voor de motie. "De lafheid van collegepartij D66 heeft ervoor gezorgd dat er niet hetzelfde is gebeurd als in de gemeenteraad."
Meijer doelt op de Utrechtse raad waarin D66 steun gaf aan een oproep aan Den Haag om opnieuw over de verbreding te discussiëren. In de provincie steunde D66 de motie niet.

NIET VERSTANDIG

Fractievoorzitter Niels Hoefnagels van D66 is het niet eens met de kritiek van de SP op zijn partij. Volgens hem heeft D66 wel degelijk uitgesproken dat zij een andere oplossing voor de A27 wil.
"Dit hebben we aan onze onderhandelaars in Den Haag gemeld en niet zozeer omdat de SP dat wil, maar omdat de partij dat zelf wil." Volgens Hoefnagels is er tijdens een eerder debat gewaarschuwd dat deze motie niet verstandig is om de verbreding van de A27 tegen te houden.
VVD-raadslid Dimitri Gilissen laat op Twitter weten blij te zijn met het verwerpen van de motie. "Provinciale Staten van Utrecht verwerpen motie over A27, veel dank aan fracties die tegen stemden #verjaardagscadeau".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.