Panda-update: Proviand voor eerste dagen Nederland ingepakt

Bamboe, pandabrood, wortels, appels en bamboescheuten voor de eerste dagen in Nederland.
Bamboe, pandabrood, wortels, appels en bamboescheuten voor de eerste dagen in Nederland. © Ouwehands Dierenpark
RHENEN - In de Chinese plaats Chengdu wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het panda-menu dat de twee reuzenpanda's Wu Weng en Xing Ya de komende dagen voorgeschoteld krijgen.
De voorraad voedsel bestaat uit bamboe, pandabrood, wortels, appels en bamboescheuten en is bedoeld voor in het vliegtuig en de eerste dagen in Nederland. Daarna is het de verantwoordelijkheid van Ouwehands Dierenpark om de monden van de reuzenpanda's te voeden. De dieren eten gemiddeld vijftig kilo bamboe per panda per dag.
Behalve het inpakken van de voorraad voedsel, is er ook alvast geoefend met het inladen en verplaatsen van de transportkisten waarin de panda's worden vervoerd.

AFSCHEIDSCEREMONIE

De reuzenpanda's mogen in Nederland dan een warm welkom krijgen, in China is er vandaag ook een officiële afscheidsceremonie. Een delegatie van Ouwehands Dierenpark is daarbij aanwezig.
Vanuit Nederland is zondag al een vliegtuig naar China vertrokken met daarin de directeur van Ouwehands. Ook twee stewardessen uit Rhenen zijn mee, zij mogen de panda's op de terugweg begeleiden. Een speciaal bestickerde vrachtwagen brengt de dieren vanaf Schiphol uiteindelijk naar Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.