Utrechtse bedrijven genomineerd voor duurzaamheidsprijs

UTRECHT/SOEST - Het Utrechts Monumenten Fonds (UMF) is samen met vijf andere ondernemers genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2017. Deze titel is bedoeld voor de meest inspirerende duurzame ondernemer. De winnaar gaat naar huis met 10.000 euro.
De prijs wordt uitgereikt door Triodos Bank. Met het geld wil de bank een impuls geven aan duurzame ondernemers, die zo hun bedrijf verder kunnen ontwikkelen.
Het UMF restaureert monumentale panden in Utrecht op een duurzame manier en maakt de panden geschikt voor huurders. De panden worden energiezuinig gemaakt en onderhouden. Het fonds werkt bovendien transparant: vakkennis en het verhaal over de panden wordt gedeeld en de werkzaamheden kunnen online worden gevolgd.

HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER

Ook het Herman van Veen Arts Center uit Soest is genomineerd. Het kunstcentrum biedt jonge kunstenaars van zowel Nederlandse als buitenlandse conservatoria, dansacademies en toneelscholen een podium. De toegang tot hun voorstellingen is gratis en maakt kunst en cultuur daarmee voor iedereen toegankelijk. Het Arts Center is gevestigd op Landgoed De Paltz in Soest.
De andere genomineerden zijn innovatieve zorgorganisatie Siza, gemengd landbouwbedrijf De Terp, Modeplatform Charlie + Mary en de verduurzamer van scholen Slim Opgewekt.

PUBLIEKSPRIJS

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, dus het publiek bepaalt. Van 11 april tot en met 16 mei kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via de website van
. De genomineerde ondernemer met de meeste stemmen wint. Onder de stemmers worden drie fietsen van Roetz-Bikes verloot.
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de ondernemersbijeenkomst op dinsdag 16 mei 2017 in de Prodentfabriek in Amersfoort. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn of haar onderneming. Enkele winnaars van de afgelopen jaren zijn hostelketen Stayokay, fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva en de Vegetarische Slager.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.