Avond van de Vriendschap met Peter R. de Vries in Kanaleneiland

UTRECHT - Vriendschap is een belangrijke factor om uit uitzichtloze situaties te ontsnappen. Om die reden organiseert misdaadjournalist en criminoloog Simon Vuyck samen met het Leger des Heils de Avond van de Vriendschap in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
"Er is inmiddels veel bekend over vriendschap en de maatschappelijke waarde ervan", legt Vuyck uit. "Vriendschap biedt de kans om uit een lastige situatie te komen, bijvoorbeeld als je dakloos of eenzaam bent, beperkt wordt door een ziekte of in het criminele circuit bent beland."
Tijdens de avond in 'Bij Bosshardt' in Kanaleneiland vertellen bekende én onbekende Nederlanders over hun vriendschappen en wat de waarde van die vriendschap in hun leven is geweest. Misdaadjournalist Peter R. de Vries vertelt bijvoorbeeld over zijn omstreden vriendschap met crimineel Cor van Hout.

AUTEURS

"De basis van dit hele project ligt bij het boek Echte Vriendschap dat ik twee jaar geleden heb samengesteld. Peter R. de Vries was één van de auteurs in dat boek", licht Vuyck de komst van de misdaadjournalist toe. "In dat boek beschrijft hij zijn vriendschap met Cor van Hout. De Vries legt heel precies uit hoe dat onontkoombaar werd met alle consequenties van dien. Echte vriendschap is tenslotte misschien wel het mooiste wat er tussen twee mensen kan bestaan."
De avond vindt plaats op dinsdag 11 april om 20.30 uur in ontmoetingsplek 'Bij Bosshardt' op Marco Pololaan 115-117. De avond is gratis toegankelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.