Geschorste directeur Spoorwegmuseum eerder in de fout

UTRECHT - Directeur Marten Foppen van het Spoorwegmuseum zou bij zijn vorige werkgever ook gesjoemeld hebben. Dat melden de NOS en de NRC.
Foppen was tot 2015 directeur bij het Dolfinarium. Hij zou huurgelden voor het Dolfinarium op zijn eigen rekening hebben laten betalen. De NRC trekt die conclusie op basis van e-mails.

ONDERZOEK

De e-mails bevatten correspondentie tussen Foppen en zijn zwager, een Noorse broeder. De broeders, een sekte, hielden twee keer bijeenkomsten in het Dolfinarium en Foppen stuurde daarvoor een factuur van 8500 euro. Dat bedrag moest worden overgemaakt op een rekening die niet van het Dolfinarium was.
De directeur van het Dolfinarium bevestigt tegenover de NOS dat er een factuur van het dierenpark is gevonden waarop het privérekeningnummer van Foppen stond. Of die factuur ook daadwerkelijk betaald is, is niet bekend.

TOEKOMST

Het Dolfinarium is maandag, naar aanleiding van de berichtgeving over de schorsing van Foppen bij het Spoorwegmuseum, met een intern onderzoek begonnen. Ook het onderzoek bij het museum in Utrecht is nog in volle gang.
Inmiddels is al duidelijk dat Foppen onder meer is geschorst omdat hij wijnleveringen zou hebben toegekend aan zijn vrouw, die eigenares is van een wijnhandel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.