Twaalf jaar cel voor dodelijke drugsruzie Zeist

ZEIST - Abderrahim A. uit Frankrijk is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf omdat hij in 2015 drie mannen neerschoot in een hotelkamer in Zeist. Bij de mislukte ripdeal kwam een man om het leven en raakten twee anderen levensbedreigend gewond.
Volgens de rechtbank ging de 28-jarige hoofdverdachte bewapend en zonder geld de hotelkamer in om de Colombianen van twintig kilo cocaïne te beroven. Later bleek dit om nepcocaïne te gaan, waarna de situatie escaleerde.
A. opende het vuur op de Colombianen en ging er daarna vandoor, waarbij hij een willekeurige voorbijganger met een vuurwapen bedreigde en dwong haar auto af te staan.

STRAFBLAD

De rechtbank hield rekening met het feit dat de Fransman een blanco strafblad heeft in Nederland, maar wel eerder is veroordeeld in Frankrijk. Ook de rol van de Colombianen is meegenomen in de afweging van de rechter. Zij waren ook bewapend en medeverantwoordelijk voor de situatie.
Hoofdverdachte A. gaf tijdens de inhoudelijke behandeling aan dat hij altijd is uitgegaan van een "eerlijke drugsdeal". Volgens hem had hij wel degelijk geld bij zich om de drugs te kunnen betalen. Waar dat geld is gebleven weet hij niet, zo verklaarde hij eind maart in de rechtbank.
Het OM eiste twee weken geleden veertien jaar gevangenisstraf tegen de Fransman. Het proces tegen de andere twee verdachten in de zaak is in juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.