Kiki superblij met aangepaste bus

LEUSDEN - De aangepaste bus voor de 10-jarige Kiki uit Leusden is er en ze geniet met volle teugen van de nieuwe auto. Dat maakte haar familie bekend op Facebook.
Moeder Lotte: "En wat zijn we er ongelooflijk blij mee. Kiki geniet van de ritjes. Ze kan goed naar buiten kijken doordat de ramen geblindeerd zijn en hierdoor heeft ze geen last meer van de zon."
De oude bus van het gezin was dertien jaar oud en voldeed niet meer. Er was niet genoeg geld voor een nieuwe en daarom werd er een crowdfundingsactie gestart. In totaal is er 32.000 euro opgehaald. Vooral op social media kreeg de inzamelingsactie veel aandacht.

DANKBAAR

Kiki en haar familie zijn erg dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen. "Dankzij jullie donaties is het gelukt. We willen iedereen die ons heeft geholpen nogmaals bedanken. Met deze bus rijden we met een glimlach van hot naar her!", aldus haar moeder.
Het meisje heeft het syndroom van Sjögren-Larsson, een stofwisselingsziekte. Dat houdt in dat ze niet kan praten, een huidaandoening heeft en dat ze alleen sondevoeding kan eten. Geestelijk is ze wel helemaal in orde. Die bus IS volgens haar moeder heel belangrijk omdat ze daardoor nog een stukje vrijheid heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.