Eis: 9 jaar voor overval Lopikerkapel en afpersing Benschop

LOPIKERKAPEL - Tegen de twee hoofdverdachten van een woningoverval op een gezin in Lopikerkapel en een afpersing in Benschop zijn celstraffen van negen jaar geëist.
Een bende van acht verdachten, met ieder een eigen advocaat, zat dinsdag in het beklaagdenbankje. De mannen zijn lid van Catervarius, van oudsher een motorclub. De leden beriepen zich op hun zwijgrecht.
Roy van S. en Melvin K. worden gezien als hoofdverdachten. Tegen vijf andere verdachten werden celstraffen tot veertig maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geëist wegens medeplichtigheid.
Volgens de aanklager is er voldoende bewijs. Er is dna-materiaal en er zijn gesprekken afgeluisterd. Over de woningoverval in Lopikerkapel, op 23 september 2015, is bovendien specifieke informatie binnengekomen van de moeder van Camilla B.
Camilla B., partner van hoofdverdachte Van S., zou de juwelen hebben geheeld die werden buitgemaakt bij de overval. Tegen de vrouw is geen straf geëist.
Zowel de woningoverval als de afpersing in een loods in Benschop gingen gepaard met veel geweld, zo bleek dinsdag uit de slachtofferverklaringen.
Verslaggever Mark van der Wel volgde de zaak op Twitter.
Lees ook het uitgebreide rechtbankverslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.