'Pandamania' in Rhenen

RHENEN - Het is 'P-Day' voor Rhenen. Vlucht KL0892 met de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya is vanmorgen met enige vertraging vertrokken vanuit de Chinese plaats Chengdu.
Het vliegtuig komt woensdagavond rond 19.28 uur aan op Schiphol. Daar vertrekt een speciaal bestickerde vrachtwagen met de twee panda's naar Ouwehands Dierenpark.
De directeur van Ouwehands en twee stewardessen uit Rhenen reizen mee met de panda's. Tevens is er een Chinese crew aanwezig om Chinees sprekende passagiers te informeren over wat er gaande is. De piloten van de vlucht krijgen volgens standaard gebruik ieder een eigen maaltijd voorgeschoteld zodat ze niet allemaal tegelijk ziek kunnen worden van het eten.

VOORZORGSMAATREGELEN

Er zijn ook maatregelen genomen voor als er problemen zijn met het vliegtuig in China. Op Schiphol staat in dat geval een Boeing 747 klaar om de panda's alsnog te kunnen vervoeren. In dat geval wordt dat vliegtuig ook speciaal bestickerd. Ook een extra crew staat klaar in het geval dat er problemen zijn.
De komst van de panda's is vanavond live bij RTV Utrecht te volgen. Vanaf 18.45 uur doen onze pandaverslaggevers live verslag op Facebook, Youtube en onze app en website.
In 'UPandaag' zie je de panda's landen op Schiphol en daar zijn ze ook voor het eerst te zien. Na enkele toespraken rijdt de vrachtwagen met de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen waar we ze zullen opwachten.

Verslaggever Robert Jan Booij was bij de laatste voorbereidingen en wed meteen aan het werk gezet
Beelden van de Rhenense reuzenpanda's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.