Panda-update: "Komst panda's levert Rhenen geld op"

RHENEN - De komst van de twee reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark levert de gemeente Rhenen geld op. Dat zei burgemeester Hans van der Pas dinsdag in UVandaag.
"De aandacht die er nu voor de panda's is, vertaalt zich de komende periode in bezoekersaantallen voor het dierenpark. Maar misschien blijven mensen na hun bezoek nog wat langer in Rhenen hangen, om bijvoorbeeld nog wat te eten", zegt Van der Pas.

EUROPESE VOORBELDEN

De komst van panda's heeft in andere Europese steden voor economisch gewin gezorgd, zegt Van der Pas. "Ik las in kranten wat de panda's in België, Frankrijk en Schotland hebben gedaan. Dan zie je dat het economisch effect veel breder is. Bovendien hebben we duidelijk proberen te maken dat de regio veel meer te bieden heeft, met onder meer de Heuvelrug, de Grebbeberg en de Grebbelinie."
Het verblijf van de panda's kost het park jaarlijks 1 miljoen euro. De gemeente Rhenen draagt daar niets aan bij. "Wij gaan geen geld geven, de eigenaar heeft zelf zijn nek uitgestoken en hoest het bedrag zelf op."

PARKEERRUIMTE

Om alle drukte op te vangen, werkt Wageningen mee aan extra parkeerruimte voor bezoekers van de dierentuin. Volgens de burgemeester is dit onder meer nodig om de verkeersdrukte te spreiden. "Als alles over de Rijnbrug komt vanaf de A15, hebben we anders een gigantisch probleem." Het hele gesprek met burgemeester Hans van der Pas is bij dit artikel te bekijken.
De twee reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya komen naar verwachting woensdagavond aan op Schiphol. Daarna vertrekt een vrachtwagen naar Ouwehands Dierenpark. De aankomst is woensdagavond live bij RTV Utrecht te volgen. Vanaf 18.45 uur doen onze pandaverslaggevers live verslag op Facebook, Youtube en onze app en website.
In 'UPandaag' zie je de panda's landen op Schiphol en daar zijn ze ook voor het eerst te zien. Na enkele toespraken rijdt de vrachtwagen met de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen waar we ze zullen opwachten.

Burgemeester Hans van der Pas over de komst van de panda's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.