Panda-update: Veilingwinnares moe maar voldaan na pandareis

RHENEN/SCHIPHOL - Kim Brantjes is ontzettend blij met de reis die ze heeft gemaakt. Ze won de veiling en mocht mee naar China om de reuzenpanda's op te halen. "Ik kom heel dichtbij, dat had ik ook gehoopt!"
Haar vriend Sergio Bena verraste haar met de reis. Voor 7.550 euro mochten ze mee met de hele delegatie. En ze heeft heel veel gezien, maar was bij aankomst vooral moe. "Het was heel gezellig in het vliegtuig heen. Dus niemand had geslapen."
Dinsdag kwam het hoogtepunt van de reis voor Kim. Ze mocht de panda's zien. "Op 3 uur rijden van Chengdu, de plek van het hotel, zit het pandacentrum. Daar werd afscheid genomen van de beren. Er stonden 400 mensen, die vonden het heel belangrijk om erbij te zijn."

RHENENSE PANDA'S

"Het hoogtepunt was wel om Wu Wen en Xing Ya van dichtbij te zien, net voor ze op transport gingen. Ik mocht met eigenaar Marcel Boekhoorn en zijn dochters mee. Hij voerde de panda's ook even." Het zien van de beren was een toeval: "Ik ben even meegeglipt, want ik mocht eigenlijk niet mee naar binnen. Maar dat vonden ze niet erg."
Kim woonde ook de afscheidsceremonie bij. "Dat was heel bijzonder. Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen mee bezig zijn. De grootste tv-zenders van China staan daar ook gewoon."

DICHTBIJ

Al met al is Kim blij dat ze de duizenden euro's neertelden voor de reis. "Ik heb de panda's van heel dichtbij gezien. Dat kan je op geen enkele andere manier regelen." De panda's komen woensdagavond aan in Nederland en ze zien er volgens Kim goed uit. "Ze waren allebei heel vrolijk bamboe aan het eten."
De komst van de panda's is vanavond live te volgen via RTV Utrecht. Vanaf 18.45 uur doen onze pandaverslaggevers de hele avond live verslag op Facebook, YouTube en onze app en website.
In UPandaag zie je de panda's landen op Schiphol en daar zijn ze ook voor het eerst te zien. Na enkele toespraken rijdt de vrachtwagen met de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar we ze zullen opwachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.