Onderzoek: ingreep N233 Veenendaal is noodzakelijk

VEENENDAAL - Het aanpakken van de Rondweg Oost in Veenendaal lijkt onvermijdelijk. Dat is op te maken uit een second opinion die door onderzoeksbedrijf Sweco is uitgevoerd. Grote vraag blijft op welke manier er moet worden ingegrepen.
De uitkomsten werden dinsdagavond gepresenteerd tijdens een speciale bewonersavond, georganiseerd door de provincie. Tijdens de avond werden nadrukkelijk meerdere varianten voorgelegd aan de bewoners, waaronder een nieuwe weg door het Binnenveld.

VERKEERSDRUKTE

Uit het onderzoek blijkt dat de verkeersdrukte op de N233 nog meer gaat toenemen dan gedacht. Eerdere scenario's zouden aan de voorzichtige kant zijn. Volgens de onderzoekers worden de dagelijkse files vooral veroorzaakt door lokaal en regionaal verkeer. Het aansluiten van snelweg A30 op de A15 met een nieuwe weg zal dan ook weinig uithalen, is de verwachting.
De presentatie van het onderzoek leidde tot veel vragen van bewoners. Zo vroegen veel bewoners om aandacht voor de luchtvervuiling en de geluidsoverlast, veroorzaakt door de weg.
Ook zetten bewoners vraagtekens bij de vertraging die nu ontstaat in de spits. Een ondernemer vroeg vervolgens aan de bewoners waarom ze langs de Rondweg zijn gaan wonen als ze niet van verkeersdrukte houden.

CONCREET PLAN

Bewoners reageerden achteraf overheersend enthousiast op de avond. Ze zijn te spreken over de manier waarop ze betrokken worden bij het proces. Bovendien zien ze het als een vooruitgang dat de provincie meerdere scenario's gaat onderzoeken.
Eind dit jaar moet er een concreet plan liggen.

"ingreep N233 Veenendaal is noodzakelijk"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.