RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Appen naar brandweer Utrecht gouden idee

1/2
- De Veiligheidsregio Utrecht heeft een prijs gekregen voor het meest vernieuwende idee op het gebied van het voorkomen van brand. Het gaat om de Gouden Rookmelder, die vanmiddag in Arnhem is uitgereikt.

De VRU liet een systeem maken, waarmee je een WhatsApp-bericht kunt sturen met een vraag over brandveiligheid - bijvoorbeeld waar de brandmelder nu eigenlijk moet hangen - waarop een duidelijk antwoord volgt.

"Je kunt de vraag zelfs ondersteunen met een foto of video", zegt Geert-Jan Rijsterborgh van de Veiligheidsregio Utrecht. "Tijdens kantooruren geven we meten antwoord en je krijgt er ook tips bij voor brandpreventie."

Het systeem is vorig jaar begonnen. "We hadden toen geen idee hoeveel vragen we zouden krijgen, maar we zitten nu op 1 Š 2 per dag. Dat klinkt niet als heel veel, maar het gaat om belangrijke vragen, dus we zijn er erg blij mee."

De concurrentie kwam van veiligheidsteams uit Gelderland/Twenterand en de Zaanstreek. Rijsterborgh zei vooraf dat het zou leuk zou zijn als de VRU zou winnen, maar dat het belangrijkste is dat andere regio's er van worden overtuigd zich bij het systeem aan te sluiten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht