RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Henk Westbroek: Ik word gelukscoach

1/2
UTRECHT/JUTPHAAS - Het is bijna 1 mei, de Dag van de Arbeid. Dat is een feestdag van de socialistische arbeidersbeweging. Bij Henk Westbroek thuis werd die dag elk jaar gevierd, vertelt hij in aflevering 4 van zijn nieuwe programmareeks op RTV Utrecht.

"Ik kom uit een rood Partij van de Arbeid-nest. Dat was een politieke partij die ooit heel populair was. Op de Dag van de Arbeid nam mijn vader vrij en ging de hele dag op de bank zitten mopperen op het Utrechtse stadsbestuur. Eigenlijk op alles wat gezag had", vertelt Westbroek.


BANEN

Zelf heeft de Utrechter altijd gewerkt. "Ik ben op mijn achtste begonnen als assistent-groenteboer. Daarnaast heb ik boeken gewassen, boeken ingepakt, boekjes geschreven, de gracht schoongemaakt, rondleidingen gegeven en voor radio en tv gewerkt. Ik heb columns geschreven, ik ben schoonmaker geweest, bestuurslid van de BUMA en voorzitter van de belangenvereniging van popmuzikanten. Ik blijf werken zolang als ik kan", vertelt de duizendpoot.


GELUKSCOACH

Henk loopt in deze uitzending stage in de thuiszorg met Renate van Bennekom. Mevrouw Klinkien-Kelder is heel gelukkig dat ze langskomen. En dat brengt Henk weer op een idee: hij wordt gelukscoach. "Wilt u gelukkig worden? Neem eens contact met mij op. Het kost een paar centen, maar je krijgt er wel wat voor terug."

Henk Westbroek is elke dinsdag te zien op RTV Utrecht en de aflevering staat ook alvast bij dit bericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht