Oppositie Amersfoort breekt lans voor Huis van Bartels

AMERSFOORT - Oppositiepartijen in Amersfoort willen dat het stadsbestuur Huis van Bartels te hulp schiet. Volgens GroenLinks en het CDA is dat nodig om de wijk Liendert groen en sociaal te houden.
Het Huis van Bartels is door wijkbewoners opgezet voor projecten over natuur en cultuur. Woningcorporatie De Alliantie wil er later dit jaar gaan bouwen. Frans Prins (GroenLinks) en Bas Aghina (CDA) zijn bang dat Amersfoorters elkaar dan niet meer kunnen ontmoeten in de "groene oase" in Liendert, dat zich kenmerkt door veel hoogbouw.
Beide raadsleden dienen dinsdag moties in om de gemeente alert te maken. "We willen dat de gemeente goed uitzoekt of en zo ja, onder welke voorwaarden Huis van Bartels toch op de huidige plek zou kunnen blijven", zegt Prins. "Vooral ook het huidige unieke groene karakter willen wij proberen te handhaven, dat krijg je in dit type wijk heel moeilijk nog terug." Aghina wil weten er mogelijkheden zijn op het huidige terrein en of er anders nog een geschikte plek in de buurt is te vinden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.