Ernstig zieke Emma Post in hoger beroep over uitvaartgeld

UTRECHT - Emma Post legt zich niet neer bij een uitspraak van de rechter over een fonds dat om haar ziekte is opgericht. De jonge vrouw uit Utrecht heeft leverkanker en kreeg afgelopen jaar te horen dat ze is uitbehandeld. Ze wil geld dat voor haar uitvaart is ingezameld nog altijd gebruiken voor een therapie in het buitenland.
Stichting Last Post, die een bijdrage wil leveren aan een waardige uitvaart voor Emma, vindt dat de crowdfunding niet bedoeld is voor een behandeling over de grens. De rechter oordeelde een paar weken geleden dat de stichting, en niet Post zelf, bepaalt waar het geld aan besteed mag worden. De stichting mag het bedrag dat overblijft uitgeven aan andere terminaal zieke jongeren die ook geen uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Emma zegt dat ze tegen dat vonnis in hoger beroep gaat.

BUITENLAND

Emma beweert zelf dat de inzameling door haar en haar vrienden oorspronkelijk bedoeld was om medische behandelingen in het buitenland te betalen. Pas toen het vermoeden rees dat de opbrengst daarvoor niet hoog genoeg zou zijn, werd het doel aangepast. De stichting die rond de crowdfunding werd opgericht zou zich voortaan gaan richten op een mooie uitvaart en zaken als een bijzondere reis en een fotoshoot. Het bedrag liep daarna snel op tot
.
Toen duidelijk werd dat Emma in aanmerking kon komen voor een behandeling in Gent ontstond er volgens haar een verwijdering tussen haar en de stichting. Zelf houdt ze vol dat het altijd de bedoeling is gebleven dat het geld van de stichting ook aan therapieën kon worden besteed. Sinds november zouden haar rechten op de website en de facebookpagina rond de crowdfunding zijn ingetrokken. Toen ze een advocaat inschakelde escaleerde het conflict.

NIEUWE INZAMELING

Emma is inmiddels een
gestart om de dure behandeling in Gent te bekostigen. Na het vonnis zou ze van meerdere kanten hulp aangeboden hebben gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.