Amersfoortse Sint Joriskerk wil met Wilders praten over joods-christelijke waarden

AMERSFOOORT - De Amersfoortse Sint Joriskerk heeft Geert Wilders uitgenodigd om langs te komen bij de paasviering. De gelovigen willen praten over joods-christelijke waarden die de PVV-leider naar eigen zeggen vaak verdedigt.
Volgens Gert Hunink van de kerk is Wilders de belangrijkste vertolker van het idee dat de joods-christelijke waarden verloren gaan. Hunink stelt dat Wilders problemen benoemt, "maar hij geeft niet de juiste oplossingen".

PASEN MINDER CHRISTELIJK

Aanleiding om de PVV-leider uit te nodigen zijn onder meer Kamervragen die hij stelde over basisscholen in Den Haag. Die zouden hun paasfeest 'minder christelijk' maken om gehoor te geven aan de behoeften van islamitische leerlingen.
"En er is discussie over paaseitjes van de HEMA die worden vervangen door 'verstopeieren'", zegt Hunink, die raadslid is in Amersfoort namens de ChristenUnie. "De 'hoe dan-vraag' die Arjen Lubach al stelde, die hebben wij ook."
De Sint Joriskerk, die op de Hof zit, heeft Wilders benaderd via mail en Twitter. De PVV'er heeft nog niet gereageerd. "Het zal wel een lastig verhaal worden qua beveiliging als hij echt langskomt."
Ook als Wilders komend weekend niet naar de paasviering komt, wil de kerk met hem praten. "We denken graag mee over een andere plek of datum."

PVV-STEMMERS

De uitnodiging die direct aan Wilders is gericht, is indirect ook een uitnodiging aan mensen die op de PVV stemmen en net als de partijleider vinden dat de joods-christelijke waarden te grabbel worden gegooid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.