Skydivecentrum Leidsche Rijn geopend

UTRECHT - In Leidsche Rijn is vandaag een indoor skydivecentrum geopend. Het is naast die in Roosendaal het tweede centrum van Nederland.
"Uit een vliegtuig springen is voor veel mensen een brug te ver", vertelt hoofdinstructeur Bas Driessen van City Skydive. Daarom denkt hij dat een indoor centrum de manier is om mensen skydiven te laten ervaren.
Inka Tiitto uit Finland is wereldkampioene indoor skydiven en liet bij de opening een demonstratie zien. Zij begon ooit op grote hoogte en vertoont sinds 2011 haar kunsten in de windcabine.
"Sommige dingen, zoals de aerodynamica, zijn hetzelfde. Maar in de lucht val je natuurlijk naar beneden en heb je minder idee van ruimte. In de cabine heb je gewoon muren."
City Skydive zit aan De Heldinnenlaan, vlak naast de Haarrijnseplas.

KLEINE SPORT

Hoewel de Tiitto zich wereldkampioen mag noemen, is de sport in Nederland nog lang niet zo groot. "Het is met name nog echt een dagje uit en qua sport staat skydiving nog in haar kinderschoenen", vertelt Driessen.
De wereldkampioene is het daar wel een beetje mee eens. "Het is zo'n nieuwe sport en wat er nu gebeurt heeft nog niet eerder bestaan."

Skydiven voelt alsof je uit een vliegtuig springt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.