RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stakingsacties bij Jumbo mogen doorgaan

WOERDEN -

De stakingen in distributiecentra van Jumbo mogen doorgaan. Dat oordeelde de rechter in Utrecht donderdag in een door de supermarktketen aangespannen kort geding tegen de acties van de bonden.

De bonden gingen dinsdag over tot stakingen in de distributiecentra, onder meer in Woerden, na eerdere stiptheidsacties in de strijd voor een nieuwe cao. Jumbo, dat toeleeft naar de voor supermarkten belangrijke paasdagen, vindt de acties disproportioneel en schadelijk.


RECHTVAARDIGE ACTIES

Volgens FNV en CNV zijn de acties gerechtvaardigd volgens het actierecht, omdat de onderhandelingen met Jumbo waren stukgelopen en Jumbo niet ingaat op de eisen van de bonden.

Ze eisen onder meer een loonsverhoging van 2,5 procent voor de 3500 medewerkers. Jumbo voerde deze week eenzijdig een loonsverhoging van 1,5 procent door.

Jumbo schermde met eerder gemaakte afspraken met de bonden om iets te doen aan het verschil tussen de relatief hoge lonen bij Jumbo ten opzichte van andere bedrijven in de branche. De bonden vonden dat die afspraken niet bindend waren.


LEGE SCHAPPEN

De acties kunnen op afzienbare termijn leiden tot lege schappen in de winkels. Dinsdag en woensdag kon Jumbo nog grotendeels interen op de reserves, maar bij voortzetting van de acties gaan de klanten het wel merken, zo stelde de advocaat van Jumbo.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -