Fietsboot Eemlijn hervat de vaart

SOEST - Het aankomende paasweekend hervat de Eemlijn, de fietsboot door de Eemvallei, de vaart. Op paaszaterdag vertrekt om 10.00 uur de eerste tocht van dit seizoen van Amersfoort naar Spakenburg.
Op zondag vaart het schip naar Huizen en op Tweede Paasdag weer naar Spakenburg. Volgens organisator Jos Fleer gaat het na vijftien jaar nog altijd goed met de Eemlijn. "We hebben er na een half jaar stilliggen weer heel veel zin in. Vorig jaar haalden we de 10.000 bezoekers. Dat willen we dit jaar weer proberen."
De bootverbinding trekt een heel gemêleerd publiek, zegt Fleer. "Het is niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Er komen kinderen, volwassenen en ouderen."

UITZICHT

Aan boord is het genieten geblazen van het prachtige uitzicht over de polders van het Eemland, zegt Fleer. "We hebben een mooi panormadek, waarvandaan je boven de dijken over het landschap uitkijkt. Je kunt heel ver kijken, je ziet de torens van Hilversum, in de verte Almere zelfs, noem maar op."
Eén minpuntje: het weer is tijdens de paasdagen niet al te best. "En dat is toch wel sterk bepalend of er mensen komen of niet", erkent Jos Fleer.
Tot en met 14 juni vaart de Eemlijn op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Het vertrek is om 10.00 uur vanuit de Eemhaven in Amersfoort, vlakbij de Koppelpoort. De boot vaart afwisselend naar Huizen en naar Spakenburg en weer terug. Na 14 juni is er een dagelijkse afvaart.

Jos Fleer van de Eemlijn heeft er weer zin in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.