RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Apple vindt stappenteller geen bewijs in moordzaak Koen Everink"

1/2
BILTHOVEN - De stappenteller in de telefoon van moordverdachte Mark de J. is geen bruikbaar bewijsmiddel. Dat zegt de advocaat van De J. in de zaak rond de dood van zakenman Koen Everink uit Bilthoven. Hij baseert zich op een verklaring van technologiebedrijf Apple.

Tenniscoach De J. (30) stond vrijdag opnieuw voor de rechter in een pro-formazitting waarin het onderzoek naar de moord werd besproken. Hij wordt ervan verdacht dat hij Everink vorig jaar maart met messteken om het leven heeft gebracht. Een gokschuld van enkele tienduizenden euro's zou het motief zijn.


STAPPENTELLER

De J. is de avond voor Everink op 4 maart 2016 dood werd gevonden weliswaar bij hem thuis in Bilthoven geweest, maar ontkent in alle toonaarden dat hij Everink heeft neergestoken. Zelf beweert hij dat hij rond het tijdstip van de moord achter het stuur van zijn auto vandaan is gesleurd en dat hij ongeveer tien minuten op de achterbank werd vastgehouden met een muts over zijn hoofd. De stappenteller in zijn telefoon staaft dat verhaal echter niet, betoogde de officier van justitie vrijdagmorgen opnieuw.

Hoewel het Openbaar Ministerie de gegevens van de stappenteller betrouwbaar vindt, voerde de advocaat van De J. vrijdagmorgen een verklaring van iPhone-fabrikant Apple op. Het elektronicabedrijf adviseert volgens hem om de app die de bewegingen van een iPhonebezitter registreert niet in een rechtszaak te gebruiken. Advocaat Pieter Hoogendam vroeg daarom om een extra onderzoek door een onafhankelijke expert, maar dat wees de rechtbank af.


HORLOGE

Overigens is er meer bewijs tegen De J. De politie heeft na de moord onder meer zijn dna gevonden en ook werd het dure horloge van Everink met bloedsporen erop aangetroffen in het huis van de zus van De J. De politie had daar lang naar gezocht. Aan het begin van de zitting werd de aanklacht tegen De J. uitgebreid. Hij wordt nu ook verdacht van diefstal en heling van het horloge en van de nog altijd vermiste telefoon van Everink.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Mark de J. begint op 8 mei. De rechtbank heeft er vier dagen voor uitgetrokken. De verdachte moet de zaak in de gevangenis blijven afwachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -