Vader tot bloedens toe mishandeld voor ogen kinderen in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - Een vader is tot bloedens toe geslagen en geschopt toen hij probeerde een ruzie van zijn kinderen te sussen. De dramatische vechtpartij was in Leidsche Rijn.
Donderdag kreeg een aantal kinderen rond 17.30 uur ruzie in park Groot Zandveld aan de Hermelijnvlinderdijk. De vader wilde ingrijpen, toen hij plotseling werd aangevallen door een vader van de 'tegenpartij'.

GEWELD

Hij kreeg vuistslagen in zijn gezicht en werd ook aangevallen met een scherp voorwerp. Toen hij op de grond viel, kreeg hij nog enkele klappen en trappen van een tweede man die zich ermee bemoeide. Het slachtoffer had meerdere snijwonden in zijn gezicht. Hij bloedde flink en ook zijn arm was verwond.

VERDACHTEN

De politie heeft één verdachte vrijdagochtend van zijn bed gelicht. De tweede verdachte loopt nog vrij rond en is spoorloos. Deze man droeg tijdens de mishandeling een blauw vest of jack.
De politie noemt het incident "heftig". "Voor vader en kinderen, maar ook voor andere kinderen die ongewild getuige waren."

REACTIE

Volgens de vrouw van de verdachte klopt het verhaal van de politie niet. Zij zegt dat haar zoon bij een duw- en trekpartij met wat andere kinderen opeens in een wurggreep werd genomen door een volwassen man. Die zou het kind hardhandig op de grond hebben geworpen.
De geschrokken jongen belde daarna zijn vader. Toen die arriveerde, werd hij geconfronteerd door de man die de jongen tegen de grond had geworpen. Die zou een vechthouding hebben aangenomen waarna een vechtpartij tussen de mannen uitbrak.
De advocaat van de verdachte zegt dat de man die het kind in een wurggreep nam, zichzelf identificeerde als een politieagent. Volgens de moeder was de man niet als zodanig herkenbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.