Van der Hoevenkliniek wijst kritiek wetsovertreders van de hand

UTRECHT - De Van der Hoevenkliniek in Utrecht herkent zich op geen enkel punt in de kritiek die de Bond van Wetsovertreders heeft over het reilen en zeilen binnen de Utrechtse tbs-instelling.
Volgens de bond, die zegt op te komen voor de rechten van gevangenen, zouden patiënten in de kliniek oneerlijk worden behandeld. Zo zouden ze ten onrechte in de isoleercel worden gegooid. Ook zou er een angstcultuur heersen onder het personeel.
Een woordvoerder van de kliniek wijst de kritiek van de hand. "Gebruik van de isoleercel gaat altijd via wettelijke richtlijnen. Zomaar iemand afzonderen kan niet. Daar zijn echt goede richtlijnen voor." Ook het lezen van post van patiënten en het geven van zak- en kleedgeld zou keurig via de regels gaan.
In de kliniek heerst ook geen angstcultuur, zegt de woordvoerder: "Wij hebben een kliniekraad met daarin medewerkers en patiënten. Daarin kan onvrede zeker wel benoemd worden, is onze ervaring."
De Bond van Wetovertreders zegt van plan te zijn om op bezoek te komen in de kliniek. Geen probleem, aldus de kliniek: "Iedereen is welkom. Als ze zich bekend maken, mogen ze best langskomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.