RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Q-koortspatiënten gaan in hoger beroep

PROVINCIE UTRECHT -

Zo'n 300 Q-koortspatiŽnten die de overheid aansprakelijk stellen voor hun ziekte, gaan in hoger beroep. Begin dit jaar oordeelde de rechtbank dat de Staat niets te verwijten valt als het gaat om voorzorgsmaatregelen.

Volgens de rechter hadden de slachtoffers via de website van het RIVM kunnen weten waar de besmette geitenbedrijven stonden. De advocaat van de slachtoffers vindt dat heel makkelijk gesteld.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat in Nederland veel mensen besmet raakten met Q-koorts. Deskundigen van het UMC Utrecht zeggen dat de kans groot is dat niet alle patiŽnten dat zelf weten.


OVERLEDEN

Officieel zijn er inmiddels 75 mensen overleden aan de gevolgen van Q-koorts. Sinds de uitspraak van de rechtbank is ook een van de bijna 300 eisers overleden, aldus een advocaat.

Na de uitspraak in januari is er volgens de raadsman spontaan veel hulp gekomen uit wetenschappelijke, medische en diergeneeskundige hoek met gronden voor een hoger beroep. Daarnaast zei een Kamermeerderheid dat er toch een tegemoetkoming moet komen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -