Deze week in het nieuws: Vrouw in bovenleiding en de komst van de reuzenpanda's

PROVINCIE UTRECHT - Wu Wen en Xing Ya domineerden de afgelopen week het nieuws in de regio en ook daarbuiten. De komst van de twee panda's uit China naar Ouwehands Dierenpark kreeg ook bij RTV Utrecht ruim baan. Toch ging het best gelezen artikel ergens anders over: een vrouw die het treinverkeer bij Utrecht ontregelde door in een bovenleidingspaal te klimmen.

1. TREINEN RIJDEN WEER NA INCIDENT MET VROUW IN BOVENLEIDING

Groot alarm bij NS maandagochtend. In de buurt van het station Utrecht Vaartsche Rijn ontdekte een medewerker van het spoorbedrijf een vrouw die in de bovenleiding was geklommen. De spanning werd van het netwerk gehaald, waardoor er in de richtingen Driebergen-Zeist en verder naar Arnhem en Houten en 's Hertogenbosch geen treinen konden rijden.
De vrouw werd uiteindelijk door de hulpdiensten naar beneden gepraat en is overgedragen aan zorgverleners. Treinreizigers hadden nog uren last van de verstoring.

2. PANDA'S MET GEJUICH ONTHAALD

Wu Wen en Xing Ya kregen een heldenonthaal in Rhenen. Toen de dieren rond middernacht in een truck
in hun nieuwe woonplaats stonden honderden mensen op straat te wachten om een glimp van de dieren op te vangen.

3. TIENDUIZENDEN MENSEN BEKIJKEN LIVESTREAM RTV UTRECHT

De komst van de panda's was vanaf hun aankomst op Schiphol tot aan hun intocht in Rhenen via RTV Utrecht te volgen. Pandareporters Rob van Dijk en Marco Geijtenbeek deden de hele avond verslag via een livestram. Nagenieten kan nog steeds: de stream is via ons
terug te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.