"Waar de Utrechtse Zuidbus heengaat is niet belangrijk"

LEUSDEN/UTRECHT - In het programma 'Margreet' reist presentatrice Margreet van Gils de hele provincie door. Iedere week lift ze mee met ander vervoer. Deze week stapt ze in de Utrechtse Zuidbus.
Met de bus worden verschillende tochten gedaan: van de wekelijkse boodschappen tot een tocht langs de bollenvelden, alles kan. Als Margreet instapt gaat de bus op 'verrassingstocht', maar de bestemming is minder belangrijk dan de reis.
Het gaat - als bij veel van deze ouderenprojecten - om de gezelligheid. Om het samen zijn. Praten, over wissewasjes en de écht belangrijke dingen in het leven, leert Margreet.
Ze zegt: "Ik ben van de generatie die makkelijk praat, niet bang is om in moeilijke periodes te rade te gaan bij familie en vrienden of professionals. De dames waar ik in de bus mee praat zijn van een generatie boven mij, die hebben dat veel minder geleerd."
"Zo spreek ik twee vriendinnen uit Rivierenwijk, voor wie het leven lang niet altijd lief is geweest. Eén van de dames verloor haar zoon aan een zelfverkozen dood. Dat is intens verdrietig. Erover praten is soms moeilijk, vaak wil zij wel, maar wil haar omgeving het niet altijd horen. En dat terwijl - en dat zijn de woorden van mevrouw zelf - "erover praten zo belangrijk is"."
In het nieuwe programma van RTV Utrecht praat collega Margreet van Gils met gewone mensen met bijzondere verhalen. Het programma wordt maandag uitgezonden en is bij dit bericht online te bekijken.

Margreet in de Zuidbus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.