Opnieuw Boegemzalf bij brandwonden Bunschoten

BUNSCHOTEN - Een vader uit Bunschoten heeft zijn baby met brandwonden niet naar het ziekenhuis gebracht, maar ingesmeerd met Boegemzalf. De man plaatste foto's van zijn kind op Facebook, waarbij hij schreef dat hij de zalf gebruikte tegen alle advies van het ziekenhuis in.
De baby raakte volgens het bericht gewond doordat een kop hete thee over het kind viel. Volgens de vader geneest hij goed. Hij noemt het "jammer dat Boegem niet meer bekendheid heeft".

OVERTUIGD

De man raakte overtuigd van de werking van de zalf door enkele voorbeelden in zijn omgeving. Hij was naar eigen zeggen aan het werk toen hij hoorde dat zijn kind in het ziekenhuis lag met brandwonden. De Bunschoter is direct naar het ziekenhuis in Amersfoort gereden en heeft zijn kind daar weggehaald. Het Meander Medisch Centrum heeft een melding gedaan bij de Kinderbescherming.
De vader zegt tegen RTV Utrecht niet te geloven in de behandeling van het ziekenhuis. Hij meent dat zijn kind blijvende littekens zou overhouden aan manier waarop het ziekenhuis omgaat met brandwonden. Boegembalsem kan wel zorgen voor een volledige genezing, zegt hij. "Daarom heb ik hem daar weggehaald. Ik zou mezelf nooit meer onder ogen kunnen komen als ik het niet gedaan had."

REACTIES

Hij zegt nu wisselende reacties te krijgen op zijn mededeling op Facebook. "Er zijn mensen die het afkeuren, maar er zijn er ook genoeg die zeggen: eigenlijk zou ik het ook wel zo willen doen." De vader kent naar eigen zeggen meerdere gevallen van genezing door middel van Boegemzalf in Bunschoten.
De Boegembalsem kwam al eerder al in 't nieuws, toen Bunschoter Henk K. zijn zoon in 2010 behandelde met de zalf. K. noemde de genezing toen "een wonder van God".
De brandwondenstichting raadt het gebruik van brandzalf af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.