RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Mudrun Fun afgeblazen door broedende kieviten

1/5
AMERSFOORT - De Mudrun Fun in het Amersfoortse Vathorst is op het laatste moment afgelast. Door broedende kieviten kan het evenement maandag niet meer doorgaan.

Zo'n tweeduizend deelnemers zouden een parcours lopen met een waterobstakel, een glijbaan en andere obstakels. "Het is gewoon een lekker dagje uit", zei de organisatie eerder. "Er is gezelligheid en een dj."


NESTEN

Vogelliefhebbers waren minder blij met de hardloopwedstrijd. Zij zeiden dat er nesten van kieviten op het terrein liggen. De gemeente moet dan voor het verlenen van de vergunning eerst aan de zogenoemde vogelwerkgroep vragen of het terrein geschikt is, maar die werkgroep was niks gevraagd.

De organisatie van Mudrun Fun liet zondagmiddag aan RTV Utrecht weten dat het evenement gewoon doorging. De vergunning zou in orde zijn.


CONSEQUENTIES

Zondagavond kwam daar verandering in. "Wij zijn ongelofelijk teleurgesteld dat dit gebeurd is", schreef de organistatie op Facebook. "Toen duidelijk werd hoe groot de consequenties zouden zijn als we door zouden gaan, ondanks de aanwezige vergunningen van de gemeente, konden we niet anders dan het evenement annuleren."

Veel deelnemers zijn kwaad op de organisatie. "Ten eerste vind ik het terecht dat het niet doorgaat, dat is één ding", zegt een moeder van een 3-jarige deelnemer tegen RTV Utrecht. "Alleen het wordt zo laat gecommuniceerd en ik moet mijn kind teleurstellen. En er kan ook niets vervangends aangeboden worden."


GEEN GELD TERUG

De organisatie vraagt om begrip. "Omdat deze situatie onder overmacht valt is het voor de deelnemers niet mogelijk om geld terug te krijgen", staat in een mail aan de deelnemers. "In onze algemene voorwaarden hebben wij vermeld dat bij overmachtsituaties wij geen geld terug kunnen geven."

De hardloopwedstrijd toch door laten gaan had de organisatie veel geld kunnen kosten. "Kieviten behoren tot een beschermde vogelsoort. Er worden dan ook hoge boetes uitgegeven wanneer je deze verstoort."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht