Vuilniszakken te laat op straat door "enorme verandering"

UTRECHT - Bij de gemeente Utrecht komen veel klachten binnen over het ophalen van het restafval. Vanwege de paasdagen werd het afval niet maandag opgehaald, maar afgelopen zaterdag al.
Normaal gesproken wordt bij feestdagen de ophaaldag één dag naar achteren verschoven en dus dachten veel mensen dat het huisvuil in plaats van zaterdag vandaag zou worden opgehaald.

VOL VUILNISZAKKEN

"Die andere afval-ophaaldag is niet echt een groot succes",
een bewoonster naar de gemeente. "Nu ligt heel Noordwest een week vol vuilniszakken."
Het gaat om het restafval in de wijken Ondiep, Noordwest, Zuilen en het GFT-afval in Overvecht. De gemeente heeft laten weten dat zoveel mogelijk afval alsnog wordt opgehaald.

ENORME VERANDERING

"De reden om voor deze wijziging te kiezen, was dat maar één ophaaldag zou veranderen en niet het ophaalrooster van de gehele week", aldus een woordvoerder. "Echter, inwoners zijn gewend dat de ophaaldagen vanwege een feestdag naar achteren schuiven. Dus het naar voren halen van een ophaaldag is een enorme verandering voor inwoners."
Hij zegt dat het hele proces "grondig geëvalueerd" wordt. Daarna wordt gekeken hoe de inzameling voor pasen in volgend jaar verloopt. Overigens is het zo dat voor Koningsdag en Hemelvaart de ophaaldagen sowieso naar achteren schuiven.
De ophaaldagen in de rest van deze week verschuiven niet. Bewoners kunnen op mijnafvalwijzer.nl kijken wanneer de vuilniswagens langskomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.