Lokale partij Bunschoten wil naam wijzigen in PVV

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Spakenburgse Vrijheids Partij (SVP) wil bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 meedoen onder de vlag van de PVV. Dat hebben de leden dinsdagavond besloten tijdens een ledenvergadering.
Fractievoorzitter Peter Frans Koops is blij met de steun van de leden. "Nu kunnen we ons nog meer profileren in Bunschoten", zegt Koops tegen RTV Utrecht. "Wij zijn het met de landelijke lijn van de PVV eens, ook als het over hun standpunten over de islam gaat."
De SVP zit op dit moment met één zetel in de gemeenteraad. "Ik hoop dat we er volgend jaar twee of drie hebben, maar dan als PVV." Koops stond eerder al op de kandidatenlijst van de PVV voor de provinciale verkiezingen.
Begin april werd bekend dat de PVV in zestig gemeenten wil meedoen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Naast Bunschoten heeft Wilders in de provincie Utrecht zijn oog laten vallen op Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede, Vianen, Nieuwegein, Lopik.

GEMEENTEHUIS

De ledenvergadering van de SVP begon in het gemeentehuis van Bunschoten. Maar voor de stemming over de mogelijke naamswijziging moest de partij uitwijken naar een restaurant naast het gemeentehuis. "We mogen in het stadhuis niet over dit soort dingen stemmen, dus heb ik daar een zaaltje gehuurd", aldus Koops.
In totaal waren er zes leden van de SVP bij de bijeenkomst aanwezig. "In eerdere fractievergaderingen hebben we het ook al over de naamswijziging gehad", aldus de fractievoorzitter.
Naar eigen zeggen heeft Koops de afgelopen tijd contact gehad met de provinciale tak van de PVV en medewerkers van de partij in Den Haag. Dat de PVV daadwerkelijk in Bunschoten mee gaat doen lijkt vrijwel zeker, toch kan Koops geen garanties geven. "Je weet niet hoe die dingen gaan lopen."

AN VAN PIJKEREN

Naast Koops heeft ook Bunschoter
zich al gemeld om de gemeenteraad in te gaan voor de PVV.
Tijdens de laatste verkiezingen scoorde de PVV relatief hoog in het vissersdorp. Omgerekend zou de partij twee tot drie zetels krijgen.

Verslaggever Rik Dogger bij de ledenvergadering van de SVP
Spakenburgse Vrijheidspartij wil doorgaan als PVV

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.