Verkeerslicht geeft persoonlijk snelheidsadvies fietsers

UTRECHT - In Utrecht is woensdag een speciaal verkeerslicht gelanceerd. Flo is een zuil met een ledscherm en speciale symbolen geven aan hoe groot de kans is, dat je het groene licht nog gaat halen.
Wachten voor een rood verkeerslicht is namelijk een grote frustatie onder Utrechtse fietsers. Dat bleek uit een grootschalig onderzoek van innovatiebureau Springlab. Wethouder Lot van Hooijdonk hoopt dat Flo de doorstroming in de Utrechtse binnenstad gaat verbeteren.

VERKEERSLICHT

De eerste Flo staat aan de Amsterdamsestraatweg richting de kruising met de Marnixlaan, ter hoogte van het Julianapark. Een radar in de zuil meet de snelheid van iedere individuele fietser op zo'n 120 meter voor het verkeerslicht.
Het verkeerlicht geeft vervolgens persoonlijk advies met vier symbolen: een haas, schildpad, duim of koe. Bij de haas moet je sneller fietsen om groen te halen, bij de schildpad moet je langzamer fietsen, bij de duim fiets je snel genoeg en bij de koe ga je het groene licht niet halen.
Mogelijk worden er in de toekomst nog meer van dit soort speciale verkeerslichten geplaatst. Dat wordt besloten na een evaluatie van de testperiode.

Verkeerslicht geeft persoonlijk snelheidsadvies fietsers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.