RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Domtoren start- en finishplaats van HomeRun en HomeRide

1/2
UTRECHT - Utrecht is dit jaar de centrale locatie van de HomeRun en HomeRide van het Ronald McDonald Fonds. De 24-uurs hardloop- en fietstocht van respectievelijk 200 en 500 kilometer begint en eindigt 24 en 25 juni bij de Domtoren.

De deelnemers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen, die de afstand tussen kinderen in het ziekenhuis en hun ouders verkleinen.


ROUTE HOMERIDE

Na de start in Utrecht fietsen de HomeRiders via de Ronald McDonald Huizen in Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam terug naar Utrecht om onder de Dom te finishen.


ROUTE HOMERUN

De HomeRunners lopen in 24 uur 5x40 kilometer, daarbij komen zij elke ronde weer over het Domplein. De route van beide tochten heeft de vorm van een hart vanwege het motto 'home is where the heart is'. "Dit is een gevleugelde uitspraak, die iedere dag zijn waarde bewijst", zegt Ronald McDonalds-directeur Renate Westerlaken.


BURGEMEESTER

"Na de Tour de France en de Giro is Utrecht weer het centrale toneel van een uniek sportevent. We zijn als stad enorm trots dat wij HomeRide en HomeRun mogen verwelkomen", zegt burgemeester Jan van Zanen. Hij zal de renners bij de start persoonlijk toespreken en op 24 juni samen met de directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, Renate Westerlaken, het eindbedrag bekendmaken.

"Utrecht is een echte fietsstad", stelt Van Zanen. "Elke dag rijden er ruim 125.000 fietsers naar hun werk, school, het station of naar de winkels. Ik ben dan ook blij en vereerd dat de HomeRide voor het eerst start en finisht in Utrecht. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dichtbij je zieke kind te kunnen zijn. Zeker als zij in een ziekenhuis moeten verblijven. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakt dat mogelijk."

"Voor ouders van een ziek kind is het Ronald McDonald Huis een thuis ver van huis, zegt directeur Westerlaken. "Ze zijn dicht bij hun kind en hebben een plek om zich terug te trekken en op te laden. Onze 1.800 vrijwilligers, die dit werk vanuit hun hart doen, zorgen dat zij een gastvrij en warm thuis vinden. Daarom hebben we ook voor deze route gekozen: we maken met zijn allen een groot hart. Het is geweldig dat Utrecht daar het centrum van wil zijn."


EIGEN ERVARING

Veel van de HomeRiders en HomeRunners doen mee omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen zijn. Zo fietst Love2Ride4Sophie uit naam van de éénjarige Sophie, die na haar geboorte een levertransplantatie onderging.

De transplantatie bracht helaas ernstige complicaties met zich mee, waardoor het gezin een half jaar doorbracht in Ronald McDonald Huis Groningen. Daar vonden zij echt een tweede thuis. Vader Soerish: "Het is zo belangrijk dat je elk moment van de dag binnen een paar minuten bij je kind kunt zijn. Ik zou niet weten hoe we het hadden kunnen volhouden als dit niet mogelijk was geweest."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht