Bewoners Croeselaan willen sloop tegenhouden

UTRECHT - Met trots presenteerde de gemeente Utrecht deze week de plannen voor de westkant van de stad. Meer groen, meer hoogbouw en 3600 nieuwe woningen moeten er verrijzen op het Beurskwartier, Lombokplein en Jaarbeursterrein.
Bewoners van 105 woningen aan de Croeselaan, waarvan veertig sociale huurhuizen, zijn niet in de hoera-stemming. Hun woningen moeten voor dit plan worden gesloopt en de eigenaren moeten verhuizen. Bewoner Thijs de Bekker voelt zich verraden. ''Je denkt dat de lokale politiek voor hun burgers op komt en niet voor bedrijven die hier enorme flatgebouwen willen neerzetten''. Zo'n vijftig gezinnen slaan de handen ineen om de plannen terug te draaien.

VVD

VVD-raadslid André van Schie noemt de woningbouw en hoogbouw met veel groen een goede ontwikkeling voor de stad. Hij heeft desondanks begrip voor de bewoners aan de Croeselaan. "Niks ergers dan dat je huis weg moet, maar er komen ook weer sociale huurwoningen bij. Ik sluit ook niet uit dat een naadloze overgang mogelijk is."
Van Schie kan zich wel voorstellen dat mensen die nu in een rijtjeshuis wonen niet echt gelukkig worden van een flat en zelf besluiten om ergens anders te gaan wonen.
Op 9 mei is in het Stadskantoor een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. De plannen voor de westkant van de stad moeten in 2030 klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.