RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Cel voor neerknuppelen man in Utrechts kantoor

UTRECHT - De 63-jarige Jan W. is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar voor een zware mishandeling in de Utrechtse wijk Overvecht.

In december 2016 reed W. naar het kantoor van een man met wie hij een conflict had. Toen hij zag dat het slachtoffer op de bank in het pand aan de CaliforniŽdreef lag te slapen liep hij terug naar zijn auto en pakte een honkbalknuppel.

De man sloeg het slachtoffer daar meerdere malen mee. Het slachtoffer liep vele botbreuken op aan zijn linkervoet en beide handen. Hij heeft een eigen bedrijf, maar kan nog niet aan het werk.


NOODWEER

De verdachte beweerde dat sprake was van noodweer aangezien het slachtoffer op hem af kwam met een mes, maar deze lezing is door de rechtbank verworpen.

W. vernielde met de honkbalknuppel ook een bureau, een tablet en een laptop in het kantoor. Naast de opgelegde gevangenisstraf moet hij ook een schadevergoeding van 7500 euro aan het slachtoffer betalen. Ook moet hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden uitzitten, omdat hij in zijn proeftijd opnieuw in de fout is gegaan.

De straf is aanzienlijk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De aanklager ging voor een celstraf van drie jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht