RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote bijeenkomst stakende Jumbo-medewerkers in Woerden

WOERDEN -

In Woerden worden bij supermarkten flyers uitgedeeld door stakende medewerkers van de distributiecentra van Jumbo. Het personeel voert sinds begin april actie en gaat daar voorlopig gewoon mee door.

Zo verzamelen alle medewerkers zich vrijdag in Woerden voor een grote bijeenkomst. Ze worden onder meer toegesproken door MariŽtte Patijn, arbeidsvoorwaardencoŲrdinator van het FNV. Op de landelijke stakingsbijeenkomst komen ongeveer 250 mensen af.


HALLO JUMBO

"Op de tiende dag dat we staken, zeggen we met z'n allen: Hallo Jumbo! Wij zijn hier en we gaan door tot er een cao-akkoord ligt. Steeds meer collega's realiseren zich dat we strijden voor een goede zaak en sluiten zich bij ons aan", zegt Ilhan Selcuk. Hij is heftruckchauffeur bij het Jumbo DC in Woerden.

De acties bij Jumbo zijn al een tijdje gaande en dat gaan de klanten nu ook merken zegt de vakbond. Debby van Leiden: "Het publiek heeft vlak voor Pasen er meer last van gehad dan onze bedoeling was. Ze hebben heel veel lege schappen gezien en wij vinden dat Jumbo in ieder geval moet uitleggen waarom wij actie aan het voeren zijn."


AKKOORD

Het FNV zegt net zo lang door te gaan tot er een akkoord is bereikt over een ander cao. Dat kan nog wel even duren, er zijn op dit moment nog geen onderhandelingen gaande voor meer vaste banen, een lagere werkdruk en veiligere werkomstandigheden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -