RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter blijft ook na ongeluk dromen

1/2
UTRECHT - Iedere week reist collega Margreet van Gils door de provincie om te praten met mensen met een bijzonder verhaal. Allemaal heel 'gewone' mensen, die door een wending in het leven vaak anders tegen dat leven aan zijn gaan kijken.

Neem nu Ernst. Bijna 45 is hij en een echte horeca-man. Hij maakt het graag gezellig voor zichzelf en voor anderen. Tot acht jaar geleden werkte hij in populaire horecagelegenheden in onze regio.

Na een avondje stappen belandt hij midden in de nacht met zijn fiets in de berm, hij stuurt bij, maar knalt tegen een hek en vliegt er overheen. Hij ligt op de grond en kan zijn benen niet meer bewegen. Na een spoedoperatie blijkt dat vanaf tepelhoogte verlamd is.

"Daar zou ik geloof ik heel veel lelijke woorden over schreeuwen als ik alleen in mijn kamer zou zitten", zegt Margreet. "Maar Ernst niet. Hij heeft een keer heel hard gehuild - de middag dat de arts hem vertelde dat hij voor altijd verlamd zou zijn. Daarna pakte hij zijn leven op. Met vrienden, vrijwilligerswerk, nieuwe dromen en nog altijd veel horeca en feestjes. En niet onbelangrijk, over een paar jaar wil hij als dj op grote festivals staan. We gaan nog veel van hem horen!"

De aflevering is bij dit bericht te bekijken en wordt vanaf maandag 07.00 uur uitgezonden op RTV Utrecht en ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -