RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hardhandig gearresteerd trio dient klacht in

UTRECHT - De advocaat van de drie jongens die begin deze maand onterecht werden opgepakt in Leidsche Rijn, gaat een klacht indienen tegen de politie. Het drietal werd aangehouden bij een tankstation aan de Proostwetering en ze willen nu gecompenseerd worden.

Over de arrestatie ontstond veel ophef. Soufiane (18), Amin (21) en Mohamed (20) werden opgepakt met getrokken pistolen en hardhandig in de boeien geslagen.

Ze werden verdacht van betrokkenheid bij een mogelijke mislukte liquidatie eerder die avond in Utrecht. Na ruim zes uur werden ze weer vrijgelaten omdat ze er niks mee te maken hadden.


EXCUSES

Volgens advocaat Vingerling hebben zijn cliënten letsel en psychische schade geleden en moet de politie hen tegemoetkomen. "De politie is tot op heden niet over de brug gekomen. En heeft deze jongens niet benaderd om het met hen uit te praten om het zo maar te zeggen. En dat maakt dat wij kennelijk de politie moeten bewegen om toenadering te zoeken", aldus Vingerling.

Ook wil de advocaat de politie aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Als de politie die aansprakelijkheid niet erkent, daagt hij de agenten voor de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht