RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

ANWB voorziet drukte, Amersfoort een van de knelpunten

PROVINCIE UTRECHT - Het begin van de meivakantie kan vrijdag extra files veroorzaken, verwacht de ANWB. De snelwegen rond Amersfoort en de A12 Utrecht- Arnhem worden genoemd als grootste knelpunten.

Leerlingen uit het basis- en het voortgezet onderwijs hebben vrij tot en met zondag 30 april en dat geldt voor alle regio's. Het onderwijs mag afwijken van die reguliere data en er een weekje aan vastplakken. De ANWB denkt niettemin dat de meeste mensen vrijdag al vertrekken naar hun vakantiebestemming in binnen- of buitenland.

Vooral op de wegen naar de recreatiegebieden in het midden en zuiden van het land zal het s' middags drukker zijn dan gebruikelijk. Behalve rond Amersfoort (de A1 en de A28) en tussen Utrecht en Arnhem, verwacht de verkeersdienst van de ANWB problemen op de wegen richting de Hollandse- en Zeeuwse kust.

Wie de grens overgaat hoeft niet te vrezen voor verkeersdrukte. In de ons omringende landen is er geen schoolvakantie. Alleen 1 mei, de Dag van de Arbeid, is in vrijwel heel Europa een feestdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht