RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Incidenten en gezelligheid in tweede deel politievlog

UTRECHT - De vloggende politieman Jan-Willem heeft het tweede deel van zijn vlog over een Utrechtse horecadienst online gezet. De politievlogger liep een nacht mee met zijn collega's in de Utrechtse binnenstad.

Vorige week zette hij het eerste deel van de dienst online, maar er was nog meer dan genoeg materiaal voor nog een aflevering. In het tweede deel filmt hij naar eigen zeggen "een aantal incidenten, maar ook veel gezelligheid".


INCIDENTEN

Met zijn Utrechtse collega Emile komt Jan-Willem onder meer in aanraking met een huilend meisje dat in een kroeg een portier is aangevlogen. Verder zijn er baldadige jongeren met bierflessen op straat, jongens die fietsen omgooien en een dronkemansruzie die volgens de ruziemakers "alleen maar een act is".

Op het Janskerkhof wordt het toch ook nog even gezellig met een omstander die een selfievideo met de agenten maakt, maar op de Voorstraat en de Lange Jansstraat is het erg onrustig met enkele opstootjes.


VALT MEE

Aan het einde van de nacht maken de agenten de balans op. Ze menen dat het "uiteindelijk wel meevalt met het aantal incidenten." "In zo'n weekend heb je tien- tot vijftienduizend man die gaan stappen in de binnenstad. Als je dan ziet dat we dan vier of vijf aanhoudingen hebben, dan is dat op zich wel OK."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht