RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Huizenprijzen Utrecht enorm gestegen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De gemiddelde prijs van een woning in de stad Utrecht is weer gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Meer woningzoekers wijken uit naar omliggende gemeenten.

De woningen in Utrecht kostten het eerste kwartaal van vorig jaar gemiddeld zo'n 250.000 euro en nu is dat gestegen naar 300.000. Door de stijging kiezen veel woningzoekers nu voor een koopwoning buiten Utrecht. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars stijgt daarom de vraag naar woningen in Amersfoort en andere omliggende gemeenten.


VERTROUWEN

Woordvoerder Kimman van de NVM verklaart de vraag naar koopwoningen: "We komen uit een crisis, waardoor er al lang niets is gebouwd. De huren zijn gestegen, de rente om te lenen is laag en het vertrouwen in de economie is terug." Volgens Kimman zijn er ook veel meer eenpersoonshuishoudens: "De bevolking groeit, maar de huishoudens worden ook steeds kleiner. Er zijn ook veel meer echtscheidingen."

Dat de vraag naar woningen in Amersfoort stijgt komt omdat kopers daar veel meer voor hun geld kunnen krijgen dan als ze in Amsterdam of Utrecht zouden zoeken. De kwartaalcijfers bevestigen de trend die de NVM al eerder aangaf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht