RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechter cel in voor poging tot verkrachting

UTRECHT - Een 37-jarige man uit Utrecht moet 18 maanden de cel in voor een poging tot verkrachting en mishandeling in Utrecht. Daarnaast legt de rechtbank tbs met voorwaarden op.

In september 2016 achtervolgde de man het slachtoffer op de fiets. De vrouw was op weg naar huis na een avondje stappen. Bij de deur van haar huis probeerde de man het slachtoffer te verkrachten. Hij duwde haar meerdere keren tegen de muur waarbij de vrouw gewond raakte aan haar hoofd.

Toen het slachtoffer op de grond viel, ging de man bovenop haar zitten en kneep hij haar keel dicht. De man zei dat hij seks met het haar wilde hebben en dat hij haar dood zou maken als ze niet stil zou zijn.


VRIJSPRAAK POGING DOODSLAG

Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank niet bewezen dat er sprake is van een poging tot doodslag of zware mishandeling. De officier had betoogd dat de man het slachtoffer zo hard op de keel heeft gedrukt dat ze hierdoor zou overlijden of zwaar lichamelijk letsel zou oplopen.

Naast de gevangenisstraf en de tbs-maatregel moet de man ook een schadevergoeding van 2500 euro aan het slachtoffer betalen. Ook mag hij niet bij haar woning komen en mag hij op geen enkele manier contact met haar opnemen.


TBS

Persrechter Isabelle Severeijns benadrukt dat het bij de tbs met voorwaarden gaat om strenge maatregelen. Zo moet de man naar een kliniek voor behandeling, is hij verplicht eventuele medicatie te slikken en moet hij ook als hij uit de kliniek is, meewerken. Zo zal hij regelmatig gecontroleerd worden op drugs- of drankgebruik en moet hij inzicht geven in zijn relatie-leven.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht