RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nog meer ruimte voor fietsers Maliesingel

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat ook het laatste deel van de Maliesingel aanpakken. Er komt ook daar meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Later gaat de Wittevrouwensingel nog op de schop.

De herinrichting is een vervolg op de nieuw ingerichte Tolsteegsingel-Maliesingel. De gemeente heeft daar de rijbaan voor auto's versmald en er zijn nu brede stoepen en brede fietsstroken. Op de nieuwe rijbaan past in de breedte precies één auto. Ook is er meer groen.


HERINRICHTING

De gemeente zegt nu ook het stuk van de singel vanaf Lepelenburg aan te willen pakken. Eerst wordt het gebied tot de Nachtegaalstraat heringericht en daarna volgt het deel van de Wittevrouwensingel tussen de Kruisstraat en de Kleine Singel.

Op dinsdag 9 mei is er een bijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden. Daar wordt het ontwerp in conceptvorm gepresenteerd.


KRITIEK

De maatregelen om de fietsers in de binnenstad van Utrecht ruim baan te geven zijn niet onomstreden. Automobilisten klagen over de bereikbaarheid van de stad en fietsers voelen zich niet altijd veilig na de maatregelen. Volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen worden "fietsers geofferd om de auto terug te dringen." De gemeente zegt het gebruik van de fiets te willen stimuleren door de aanleg van meer straten met rood asfalt.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht