RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Familiebedrijf De Rode Winkel bestaat 180 jaar

1/2
- Kledingzaak De Rode Winkel viert dit jaar haar 180e verjaardag. Het Utrechtse bedrijf is altijd in handen geweest van dezelfde familie en gaat binnenkort over naar de nieuwe generatie.

Tom Broekman is al 30 jaar directeur van de kledingwinkel. Destijds nam hij het over van zijn vader: "Ik wist toen ik vier jaar was eigenlijk al dat ik de zaak in wilde. Ik ben trots dat ik het altijd heb mogen doen en nu door kan geven aan de nieuwe generatie."

De zesde generatie van de familie bestaat uit dochter Pauline en zoons Wouter en Daan. Daarmee komt het bedrijf voor het eerst in handen van drie familieleden.


FAILLISSEMENT

Het bedrijf ging twee jaar geleden failliet, waardoor alle filialen in het land dicht gingen. Behalve die ene waar het allemaal begon: de Utrechtse winkel.

De nieuwe generatie ziet het als een kans. "Ik hoop dat we de familiegeschiedenis kunnen gebruiken om een landelijke aantrekkingskracht naar de winkel te krijgen", vertelt dochter Pauline Broekman.

De Rode Winkel is de afgelopen maanden verbouwd. De vernieuwde winkel aan de Lange Elisabethstraat opende vrijdag haar deuren.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht