Fifties, sixties en seventies herleven tijdens Culturele Zondag

UTRECHT - Utrecht stond zondag stil bij de naoorlogse geschiedenis van de stad. Vanwege de Culturele Zondag over het thema 'Utrecht 50-75' waren er allemaal activiteiten en lezingen over deze periode, waarin het karakter van Utrecht ingrijpend veranderde.
Utrecht transformeerde tussen 1950 en 1975 van een stad met zware industrie naar een stad met dienstverlening. Ook kwam er toen een groeiende universiteit, werden nieuwe wijken gebouwd en ontstond een bloeiend cultureel leven.

DOS

Speciaal voor de Culturele Zondag 'Utrecht 50-75' is er een theatervoorstelling gemaakt over het landskampioenschap van het Utrechtse DOS in 1958. Deze club is van de drie voetbalverenigingen die in 1970 samen FC Utrecht gingen vormen.
Ook was er een fototentoonstelling met amateurfoto's uit de jaren na de oorlog te zien. Historicus Ad van Liempt en journalist Ton van den Berg ontvingen die na een oproep. De afbeeldingen zijn ook te zien in het fotoboek 'Van Stadsie tot Stad, 1950-1975', dat onlangs verscheen.

SIXTIES-SOUND

Verder kwam de sixties-sound tot leven in Wijk C en presenteerde het Louis Hartlooper Complex historische documentaires over Utrecht.
De RTV Utrecht-talkshow Talk of the Town stond zondag ook in het teken van de periode tussen 1950 en 1975. De talkshow met Eva Brouwer werd uitgezonden op UStad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.