CDA Nieuwegein wil meer weten over nieuwe markt

NIEUWEGEIN - Het CDA in Nieuwegein wil van het college van B&W weten hoe het ervoor staat met de voorgenomen verhuizing van de weekmarkt naar het Stadsplein. Raadslid Gerben Horst zegt dat het sinds februari stil is over de kwestie.
Het college liet toen weten dat er een proefopstelling gemaakt zou worden op de beoogde nieuwe plaats van de markt. "Ik heb vanochtend begrepen dat die proefopstelling al in maart is geweest, maar of dat echt zo is en wat daar uit gekomen is, heb ik nog niet vanuit het college gehoord."
Over beide zaken hult het college zich in stilzwijgen, zegt Horst. "We kregen in februari de indruk dat de verplaatsing binnen afzienbare tijd zou gaan gebeuren, dus we zeggen nu: vooruit met de geit."

LEVENDIGER

De weekmarkt stond oorspronkelijk in de binnenstad en is in verband met de nieuwe inrichting naar het Muntplein verplaatst. "Met de toezegging dat de markt weer terug zou gaan naar het nieuwe gedeelte van de binnenstad, op het Stadsplein", aldus het raadslid.
Verplaatsing van de markt van het Muntplein naar het nieuwe Stadsplein moet de omgeving daar levendiger maken. Het CDA heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

CDA-raadslid Gerben Horst over de verhuizing van de markt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.