Snel internet oosten provincie stap dichterbij

RENSWOUDE - Renswoude, Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug tekenen vandaag een convenant met een internetaanbieder die glasvezel wil gaan aanleggen in het buitengebied. Veel huizen op het platteland hebben nu nog geen snel internet maar daar gaat nu verandering in komen.
"Dit is echt een mijlpaal", zegt CDA-Statenlid Derk Boswijk die zich al tijden inzet voor sneller internet in het buitengebied. "Hier hebben we anderhalf jaar naar toegewerkt en nu éindelijk zien we dat het concreet begint te worden."
Huishoudens maar ook bedrijven hebben veel last van traag internet. Wijnand van Triest camping de Grebbelinie: "Mensen zitten steeds meer op sociale media en VVV's zijn niet altijd open. Mensen gaan hun informatie dan via internet halen. Als dat niet goed lukt of heel erg traag is, dan laten mensen toch de camping links liggen."

DUURDER

Het bedrijf CIF heeft nu het voornemen om glasvezel aan te leggen mits 50% van de huishoudens in het buitengebied een contract wil afsluiten voor een snel internetabonnement dat iets duurder is. Uit een eerste inventarisatie lijkt dat zeker te lukken. In het convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel en de garantie.

PROVINCIE

Statenlid Derk Boswijk hoopt dat het initiatief voor snel internet in de drie gemeenten navolging krijgt in de rest van de provincie, want er zijn nog steeds zo'n 10.000 adressen met een trage verbinding. "De druk ligt nu bij de andere 23 gemeenten om te gaan onderzoeken wie dat snelle internet wil en dan een intentieovereenkomst te gaan sluiten met een marktpartij."
Voor het einde van 2019 moet er op alle adressen in het buitengebied snel internet liggen.

"Snel internet oosten provincie stap dichterbij"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.